Entree Corporatiewoningen regio Arnhem-Nijmegen

Spelregels                                                https://www.entree.nu/

U zoekt een woning in de regio Arnhem-Nijmegen? Op deze pagina leggen wij u uit wat u dan moet doen.  Heeft u toch nog vragen, kijk dan bij veelgestelde vragen of neem contact op met een corporatie.

Bent u al ingeschreven?

Wilt u op een woning reageren? Dan heeft u een inschrijving nodig. U kunt zich gratis inschrijven. Klik hier voor het inschrijfformulier.

Verandert er iets in uw situatie? Geef wijzigingen op tijd door.

Het is belangrijk dat uw gegevens bij uw inschrijving kloppen. Verandert er iets in uw situatie? Geef dat dan op tijd door aan een corporatie, of u past dit zelf op de website aan.  Bijvoorbeeld als u verhuist, geeft u uw nieuwe adres door. Zorg ervoor dat uw inschrijfgegevens goed zijn. Zo voorkomt u dat het aanbod op een woning vervalt. Of dat u onbedoeld uitschreven wordt.

Hoe bepaalt u wat voor een soort woningzoekende u bent?

Er zijn drie soorten woningzoekenden. Geef bij uw inschrijving aan of u doorstromer, herstarter of starter bent.

Doorstromer
U bent doorstromer als u zelfstandige woonruimte in Nederland leeg achterlaat. Dit is een woning waarbij keuken, douche en toilet achter een afsluitbare toegangsdeur liggen. Het maakt niet uit of u huurder of eigenaar van de woning bent.

Herstarter
Wordt uw relatie verbroken en wilt u alleen verhuizen? Woont u samen met uw ex-partner in een zelfstandige woonruimte en blijft uw ex-partner er wonen? Dan bent u een herstarter. U dient dan volgens het bevolkingsregister nog wel ingeschreven te staan op dat adres. Als u al bent vertrokken en bijvoorbeeld tijdelijk bent ingetrokken bij familie of vrienden, dan bent u een starter.

Starter
Bent u geen doorstromer of herstarter? Woont u bijvoorbeeld op een kamer of bent u inwonend bij familie? Dan bent u een starter.

Mocht u twijfelen wat voor een soort woningzoekende u bent, neemt u dan contact op met een corporatie.

Waarom is uw registratiedatum belangrijk?

U krijgt een registratiedatum in het systeem als u zich inschrijft. Deze datum is belangrijk om te bepalen op welke plaats u komt als u op een woning reageert. Dit wordt uw meettijd genoemd.

Wat is uw registratiedatum?

Als u een doorstromer of herstarter bent, dan is uw registratiedatum uw woonduur. Dit is de datum dat u volgens het bevolkingsregister op het huidige adres woont (op het moment van inschrijven bij Entree). Deze datum mag niet liggen voor uw achttiende verjaardag. Controleert u van te voren bij de gemeente of de datum die u wilt opgeven ook klopt.

Bent u een starter, dan is uw registratiedatum de datum waarop u zich heeft ingeschreven bij Entree.

Mag u uw registratiedatum bij verhuizingen behouden?

Sinds 1 januari 2013 verliest u als u gaat verhuizen uw registratiedatum niet. U houdt dus altijd dezelfde meettijd. Krijgt u een woning aangeboden, dan controleert de corporatie of uw registratiedatum klopt.

Als u verhuizingen voor 1 januari 2013 niet heeft doorgegeven, dan is uw registratiedatum en uw inschrijving misschien niet meer geldig.

Hoe worden de woningen verdeeld?

U kunt een woning krijgen als u met uw meettijd aan de beurt bent. Soms wordt een woning ook verloot. Er zijn ook woningen die direct te huur zijn. U kunt bij de advertentie zien hoe de woning wordt verdeeld.

Meettijd 
De meeste woningen worden op deze manier toegewezen. Degene met de hoogste urgentie of met de langste meettijd krijgt de woning aangeboden. Dus heeft u al meettijd opgebouwd, dan kunt u op deze woningen reageren.

Loting
Wordt de woning verloot, dan maakt uw meettijd niet uit. Iedereen die reageert heeft evenveel kans. Dus heeft u nog maar weinig meettijd, dan kunt u op deze woningen reageren.

Direct te huur
Is de woning direct te huur, dan maakt uw meettijd niet uit. Bij deze woningen is het principe: Wie het eerste op de woning reageert, krijgt de woning als eerste aangeboden. Corporaties kunnen afwijken van dit principe of extra eisen stellen. Dit staat dan in de advertentie. Dit zijn meestal woningen met een hoge huurprijs (boven de huurtoeslaggrens van 710,68 euro, prijspeil 2015) .

Waar vindt u de advertenties en tot wanneer kunt u reageren?

De advertenties van vrijkomende woningen kunt u vinden op deze website. Heeft u interesse in een woning? Dan kunt u reageren op de woning. Bij elke advertentie staat tot wanneer u kunt reageren.

Bij woningen die via meettijd of loting worden toegewezen, heeft u minstens 7 dagen de tijd om te reageren. U mag maximaal twee reacties hebben lopen op woningen. Als u heeft gereageerd op twee woningen, dan ziet u wanneer u weer kunt gaan reageren op andere woningen.

Bij woningen die direct te huur zijn, is de tijd waarin u kunt reageren verschillend. U mag zo vaak u wilt op deze woningen reageren.

Hoe kunt u een zoekprofiel instellen?

U kunt via deze website ook een zoekprofiel instellen. U kunt op deze manier aangeven wat uw woonwensen zijn. U kunt dan onder ‘passend aanbod’ de woningen zien die passen bij uw woonwensen en bij uw persoonlijke gegevens. U kunt ook een e-mail ontvangen als er een woning wordt geadverteerd die pas bij uw wensen. Dit heet een tipbericht. Ga hiervoor naar mijn zoekprofiel.

Wat voor voorwaarden en voorrangsregels zijn er bij advertenties?

Bij sommige woningen zijn er extra regels om voor de woning in aanmerking te komen. Er kan bijvoorbeeld een bepaald inkomen voor nodig zijn of u moet een bepaalde leeftijd hebben. Soms worden woningen met voorrang aan woningzoekenden aangeboden die met spoed een woning nodig hebben. Dit zijn urgenten. Ook zijn er woningen waarbij woningzoekenden met een indicatie voorrang hebben. Zie indicatiewoningen.

Het is mogelijk dat bij advertenties inkomenseisen staan vermeld. Bij veel woningen onder de 710,68 euro (prijspeil 2015)  zal er een maximum inkomenseis van 34.911 euro per jaar staan vermeld  (prijspeil 2015). Als uw inkomen hoger is, dan komt u dus niet in aanmerking voor deze woningen. Wanneer u op een woning wilt reageren, controleert u dan of u voldoet aan de inkomenseis. Indien er geen inkomenseis bij een woning staat vermeld, dan komt u op basis van uw inkomen in ieder geval in aanmerking voor deze woning. Uw inkomen wordt gecontroleerd op het moment dat u de woning krijgt aangeboden.

https://www.entree.nu/