Huurverhoging per 1 juli 2016

Huurverhoging per 1 juli 2016

De huurverhoging per 1 juli 2016 ziet er als volgt uit:

Betaalbaar houden waar het moet Standvast Wonen kiest voor een lagere huurverhoging voor huurders met een lager of middeninkomen. Daarom is de huurverhoging tot 1% voor de huishoudens met een inkomen tot € 34.678 en tot 2,2% voor de huishoudens met een inkomen tot € 44.360. Huurders in een sociale huurwoning met een inkomen boven de € 44.360, ontvangen een hogere huurverhoging (4,6%).

Geliberaliseerd huurcontract Heeft u een geliberaliseerd huurcontract? Dan bedraagt de verhoging 2,6%. U heeft een geliberaliseerd huurcontract, wanneer de huurprijs bij het afsluiten van het contract boven de liberalisatiegrens van dat moment ligt. Op dit moment ligt de grens op € 710,68.

Uitzonderingen Voor woningen die vallen onder herstructurering maakt Standvast Wonen een uitzondering. De huur van deze woningen wordt niet verhoogd. Voor parkeerplaatsen, garages, tuinen en dergelijke, geldt een verhoging van 1%.

Meer weten Zie de verwijzingen op de website rechtsboven onder extra of via info@standvastwonen.nl. Op www.rijksoverheid.nl vindt u ook meer informatie.